Bijzonderheden

 

                                                    

13 Oktober 2019

Doopsgezinde kerk Stavoren 

Zondagmiddag 13 oktober a.s. komt het Vocaal Ensemble Lijn 12 naar Stavoren.

 

Lijn 12 is een tienkoppig, eigenwijs Vocaal Ensemble.

 

Onder leiding van Sjoek Nutma, zingt de groep deels a capella en deels met pianobegeleiding van Saskia Zoet.

Lijn 12 heeft als standplaats Leeuwarden, maar de zangers zijn afkomstig uit alle windhoeken van Friesland.

Elk op eigen wijze hebben zij een brede ervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep.

Lijn 12 brengt muziek uit alle werelddelen ten gehore en past regelmatig subtiele choreografie toe. Door de afwisseling in muziekstijlen zult u zich tijdens het optreden, geen moment vervelen.

 

Aanvang 15.00 uur. Entree 5,00 incl. consumptie.

 

U bent allen van harte welkom!

 

 

 

Pelgrimspaden in de buurt

 

Er zijn overal ter wereld pelgrimspaden, zoals bijvoorbeeld naar Santiago de Compostela of naar Rome. Er komen steeds meer pelgrimspaden, ook in Friesland, zoals het St. Odoiphuspad.

 

 

Sinds de oprichting van 'Nijkleaster' in Jorwert (2012) is er de mogelijkheid om het Nijkleaster Pelgrims Paed te lopen. Vanuit Jorwert wordt er op pinkstermaandag - als veel mensen de Elfstedentocht op de fiets doen - een 'pelgrims-wandeltocht' van ca. 15 - 20 km. georganiseerd. De routes zijn niet elk jaar hetzelfde en hebben een meditatief karakter. Al wandelend kunnen de deelnemers zich bezinnen op hun relatie met zichzelf, met mensen om hen heen, met de wereld en met God.

 

 

De kerk van Jorwert vormt het begin- en eindpunt van de 'pelgrimswandel-tocht' en wordt afgesloten met een korte viering. De viering is niet alleen voor de wandelaars, maar ook voor mensen die wandelaars ophalen of voor mensen die zelf niet kunnen wandelen. Mensen hoeven niet altijd ver te lopen om toch op reis te kunnen zijn!

 

 
 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

 

terug