Gemeente nieuws

In, om en uit de gemeente

Zr. Hinke Schilstra is opgenomen in het MCL-ziekenhuis in Leeuwarden. De afgelopen weken waren spannend in verband met onderzoeken. Vorige week bleek dat Hinke ook een longontsteking had. Wij hopen op een spoedig herstel en wensen haar beterschap!

Br. Wijbe Wiersma moest voor een kleine ingreep naar het ziekenhuis. We hopen dat de ingreep het gewenste resultaat opgeleverd heeft.

Zoals u misschien wel gezien heeft staat er momenteel geen hek meer voor ons kerkgebouw. In het kader van de restauratie van vorig jaar wordt het hek 'gestraald' en weer geschilderd. We denken dat het hek eind augustus weer geplaatst wordt. Hiermee zijn alle werkzaamheden om ons kerkgebouw te verfraaien afgerond.

Op 21 juni, de langste dag van het jaar, 's middags om half 6 begon Maarten van der Wei jden aan zijn zwemtocht langs de 11 Friese steden. Rond midder-nacht passeerde hij IJlst en wat waren er veel mensen om hem aan te moedigen.

Langs de hele route waren een aantal dagen duizenden mensen om Maarten en ook de 80 cityzwemmers aan te moedigen. Maandagavond 24 juni rond de klok van half 8 kwam hij bij de Grote Wielen aan waar hij zijn 11e en laatste stempeltje ontving. Hiermee heeft Maarten van de Weijden 'zijn' Alvestędetocht tot een goed einde gebracht.

Vrij snel na aankomst zei hij: 'Als iets een eerste keer niet lukt mag je het altijd een tweede keer proberen!'

Het Elfstedenkruisje werd hem overhandigd door Reinier Paping, de winnaar van de gedenkwaardige tocht van 1963.

Met de geweldige prestatie van Maarten van der Weijden werd een bedrag van bijna 4 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar kanker. Nog geen 24 uur later stond de teller op ongeveer 5,1 miljoen euro.

Juli en augustus zijn de vakantiemaanden. Op zondag 21juli brengen we een bezoek aan de Doopsgezinde gemeente Balk. De dienst begint om 09.30 uur.

Wilt u mee naar Balk en heeft u vervoer nodig laat de even weten aan de kerkenraad. Omdat meerdere mensen op vakantie zijn heeft de kerkenraad besloten de dienst van 4 augustus niet door te laten gaan.

Cor en Pietie hebben vakantie van 11 t/m 26 juli en 8 t/m 12 augustus. Voor dringende zaken  kunt u contact opnemen met de kerkenraad