Gemeente nieuws

In, om en uit de gemeente

Met een goed gevoel kijken we terug op de dienst 10 maart j.l. waarin aandacht werd geschonken aan de restauratie van onze vermaning. We mochten veel belangstellenden uit IJlst en ook uit andere gemeenten begroeten!

Dit jaar was onze jaarlijkse rekkenjûn in onze consistorie. Er moesten stoelen bijgezet worden en we hoorden in verslagen wat we het afgelopen jaar gedaan hebben. We constateerden dat er veel in onze kleiner wordende gemeente gebeurt waar we dankbaar voor zijn. Ook zijn we blij dat onze vermaning regelmatig voor andere activiteiten verhuurd kan worden.

In 1977 werd officieel voor het eerst, tijdens de oliecrisis, 'de zomertijd' ingevoerd. De achterliggende gedachte was hierbij was het besparen van energie. Een bijkomend effect was de mogelijkheid om er 's avonds nog even uit te kunnen.

Inmiddels is het wisselen van winter- naar zomertijd een punt van discussie, maar van 30 op 31 maart j.l. mochten we de klok een uurtje vooruitzetten. Hoe lang we nog winter- en zomertijd hebben is nog niet bekend. In ieder geval kunnen er we vanaf begin deze week weer van genieten dat het 's avonds een uurtje langer licht is.

Op woensdagavond 17 april, om 19.30 uur is er een meditatieve kuier, georganiseerd door de plaatselijke kerken. De kuier start in onze vermaning en wordt afgesloten in de Mauritiuskerk.

Witte donderdag, 18 april, om 1930 uur vieren we samen het avondmaal en op eerste Paasdag schuiven voorafgaand aan de paasdienst om 09.00 uur aan voor ons traditionele Paasontbijt.