Gemeente nieuws

In, om en uit de gemeente

Ada Sandstra onderging een heel aantal onderzoeken. Gelukkig kreeg ze deze week goede berichten. Er blijven nog wel wat restverschijnselen, maar de hoop is dat deze in de loop van de tijd verdwijnen.

Nynke Wiersma en Geartsje Rypma slaagden voor hun HBO-opleiding. Wij feliciteren hen met het behaalde succes!

Zoals u misschien al wel gezien hebt wordt er een begin gemaakt met 'het' groot onderhoud aan onze vermaning. De komende maanden wordt er geschilderd, de dakgoten worden vervangen en nog veel meer. We hopen dat de werkzaamheden in het najaar achter de rug zijn en we dan mogen zeggen dat alles er weer 'tiptop' bijstaat.

Dit groot onderhoud betekent dat we een aantal keren voor onze samenkomsten uit zullen wijken naar Galamagracht 100. Wij houden u op de hoogte!

De komende weken staan voor veel mensen in het teken van vakantie. Dit betekent niet dat er niets te doen is in IJlst. We vragen daarom uw aandacht voor een drietal activiteiten.

Op 17 juli is er de 4e avond in het kader van 'Verhalen op locatie'. Deze avond begint om 20.00 uur en vindt plaats op 2 locaties, t.w.: werf Lantinga, Uilenburg 16 en het Houtmuseum aan het Sneekerpad. Deze avond staat in het teken van "Scheepsbouwers en houthandel in IJlst'. Sprekers zijn Frits Boschma en Edsko Hekman.

Zondag 22 juli, om 20.30 uur is er een concert van Gerrit Breteler in de Mauritiuskerk. Kaarten voor dit concert zijn 7,50 verkrijgbaar via www.ijlst750.nl of via VVV IJlst

Op 18, 19 en 20 augustus wordt IJlst 'aangedaan' voor de 11-steden zwemtocht. Maarten van der Weijden (1981) is initiatiefnemer van dit driedaagse evenement, waarmee hij geld in wil zamelen voor onderzoek naar genezing van kanker.

Maarten van der Weyden kreeg in 2001 de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en was afhankelijk van de medische wereld of hij beter zou worden. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen. In 2008 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing, op het onderdeel 'open water zwemmen, 10 km.'